کد خبر: ۳۱۴۱۱۵
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۹
به دلیل عدم تخصیص ارز صورت گرفته است

معطلی 75 روزه 10 کشتی حامل نهاده دامی با خسارت ارزی سنگین 



رئیس اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی گفت: حدود 
۱۰ کشتی حامل نهاده‌های دامی به دلیل عدم تخصیص ارز، روزانه ۳۰۰ هزار دلار دموراژ می‌گیرند و این وضع بیش از دو ماه و نیم است که ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ «محمدرضا کلامی» در نشست خبری اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی با تأکید بر لزوم رعایت اصول پدافند غیرعامل و آمادگی برای شرایط بحران گفت: در حال حاضر حدود ۱۰ کشتی حامل نهاده‌های دامی به دلیل عدم تخصیص ارز، روزانه ۳۰۰ هزار دلار دموراژ می‌گیرند. این وضع بیش از دو ماه و نیم است که ادامه دارد و هدررفت منابع ملی را به دنبال داشته و دارد.
وی نسبت به تعویق هشت ماهه در پرداخت مطالبات دو میلیارد یورویی واردکنندگان هشدار داد و افزود: با وجود وعده تخصیص یک میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی، این منابع هنوز به دست واردکنندگان نرسیده است. این در حالی است که این کالاها روی دریاست و ترخیص‌ نشده است.
«داوود رنگی»؛ دیگر عضو اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی، با اشاره به ضعف در نظام توزیع نهاده گفت: پاشنه آشیل تأمین نهاده، مدیریت نامناسب توزیع آن است. وزارت جهاد کشاورزی به هشدارهای بخش خصوصی درباره نیاز واقعی بازار توجهی ندارد و نشانه‌های این بی‌توجهی در افزایش قیمت بازار و خالی شدن انبارها نمایان شده است.
وی افزود: دامداران برای تأمین نهاده مجبورند به بازار سیاه مراجعه کنند که منجر به افزایش هزینه‌های تولید می‌شود. اگر در همین هفته‌ها اقدامی فوری نشود طی دو ماه آینده شاهد جهش شدید قیمت محصولات پروتئینی خواهیم بود که فشار اقتصادی مضاعفی بر مردم وارد می‌کند.
در پایان این نشست، اعضای اتحادیه بر پرداخت فوری مطالبات معوق، آزادسازی محموله‌های معطل‌مانده و ترمیم فوری نظام توزیع تاکید کردند. 
گفتنی است، دولت با افزایش وسعت زمین‌های کشاورزی، افزایش مقدار کشت با استفاده از فناوری‌ها و استفاده ترکیبی از چهار منبع آبی یعنی بارش، چاه، دریا و ژرف باید به دنبال خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی اساسی از جمله نهاده‌های دام و طیور باشد. خودکفایی در تولید نهاده‌ها، علاوه‌بر افزایش تولید گوشت، مرغ و لبنیات، بخشی از نیاز کشور به روغن خوراکی را هم تامین می‌کند.